Steelpreacher – Devilution

Steelpreacher – Devilution
Eigen Beheer, 2015

Steelpreacher werd al in 2001 opgericht en Devilution is al weer het vijfde album van deze Duitsers. Om de een of andere reden is geen van de vorige albums op Zware Metalen terechtgekomen. Daar gaat bij dezen dus verandering in komen. Opgericht door zanger/gitarist Jens “Preacher” Hübinger, met de intentie om metal in de stijl van bands als W.A.S.P., Motörhead en Accept te maken. Geen commercie maar spikes, leer en vooral bier!

De vraag die ik, na de drie kwartier dat ik Devilution heb geluisterd, moet stellen is: wat is commerciële metal? Voor de gemiddelde top 40-luisteraar is geen enkele vorm van metal commercieel, terwijl de diehardmetalhead spuugt op bands met veel melodie en vrolijke deuntjes. Steelpreacher valt hier een beetje tussen. De lekker in het gehoor liggende melodieën gecombineerd met simpele teksten, kunnen vrij makkelijk als commercieel opgevat worden. De scheurende gitaarriffs en beukende drums en bas spreken dit echter weer tegen. Wat overblijft is een goed gelukte fusie van de power van een band als Motörhead met de energie van een AC/DC.

Hoogtepunt is voor mij het nummer We Don’t get Drunk (We just Get Awsome. Echte dieptepunten zijn er niet op dit album, hoewel de zang soms iets gammel door mijn speakers knalt. Ik heb me redelijk kunnen vermaken met de tien nummers op Devolution. Het is goed te horen dat de heren vooral veel plezier hebben in het maken van muziek en dat is een groot pluspunt naar mijn idee.

Tracklisting:
 Steelpreacher - Devilution

  1. Devilution
  2. We Don’t Get Drunk
  3. Rock ‘n’ Roll Children
  4. Too Old For Dying Young
  5. El Pollo Diablo
  6. Rock ‘n’ Roll On My Mind
  7. The Wild Hunt
  8. Let’s Get Loaded
  9. Seasons Of The witch
  10. Atlantean Dawn [Ballad Version]

Line-up:

  • Jens “Preacher” Hübinger – Zang & Gitaar
  • Andy “Mu” Hübinger – Bas
  • Hendrik Beerkiller Weber – Drums

Links: