Implore – Depopulation

Implore – Depopulation
Pelagic Records, 2015

Implore is Duits en brengt voor het eerst een langspeler uit. Op de promo staat alles van crust tot blackmetal, en de hoes deed me ook aan blackmetal denken. Verrassend zou het sowieso gaan worden.

Depopulation ziet er dan wel zwart uit, het zijn vooral oudschoolse kettingzaaggeluiden uit de Zweedse zaak. Dat in combinatie met een schreeuwlelijkerd die zijn ding grindcoregewijs doet aan de microfoon, niet meteen wat ik verwachtte van deze plaat. Het tempo wordt ook vaak grind/crustmatig opgedreven tot Nasum-dimensies, en daar zit de drummer voor heel wat tussen. Wie hij is weet ik niet zeker, hier en daar valt te lezen dat het Heaven Shall Burn-drummer Christian Bass betreft en niet de peperman die in de line-up staat. Dat zou ook deels verklaren waarom er typische hardcore-break(down)s verwerkt zitten in een pak nummers, iets wat niet weinig vloekt met de blackened speelwijze in het gitaarcompartiment.

Niet mijn favoriete mikmak van stijlen, dat moge duidelijk zijn. Dit vloekt aan alle kanten, deze crossover is in geen geval weggelegd voor genrepuristen. Ik ben zelf geen absolute purist, maar heb het ook moeilijk met de vermenging van alles tussen hardcore en blackmetal, en vooral met die twee op zich. Moderne extreme metal, het zal wel. Ik heb toch liever een voldragen scream of grunt in combinatie met mijn Dismember-tunes in plaats van grindzuur.

Tracklisting:
 Implore - Implore

  1. Epicyte / Parasite
  2. Sentenced
  3. Thousand Generations
  4. Homo-Consumens
  5. Hegelian Dialectic
  6. Cadaves on Parade
  7. Hoax
  8. Anthropocentric Selfishness
  9. Iscariote
  10. Neo Luddite
  11. Ruthless Conspiracy
  12. Bohemian Grove
  13. Intricated Scapegoat
  14. Inexorable Malignancy

Line-up:

  • Daniel Schrotti – Gitaar
  • Gabbo Dubko – Keel, Bas
  • Michael Pfeffer – Drums

Links: