Ashcloud – Abandon All Light

Ashcloud – Abandon All Light
Xtreem Music, 2015

Eerste langspeler voor Ashcloud, de band die bestaat uit de Zweed Jonny Pettersson en de Brit Gareth Nash. Wie de drums inspeelde kon ik niet meteen achterhalen. Xtreem Music brengt het plaatje uit, dus is er 90% kans dat het oldschool deathmetal betreft. En ja hoor …

Horroreske zombie-deathmetal uit de stamppot, à la Suédoise. Veel grimmige riffs op gedempte wijze, met een vaak dubbele gruntlijn en in dit geval een drummer die aangeblazen punkass patronen verschiet. De ongepolijste gitaarsound is op zich erg penetrant, alleen staat hij vrij los van het vocale gebeuren en de drums. Alsof er geen integratie/samenspel aan de gang is. De afstand tussen de heren kan daar misschien voor iets tussen zitten.

Ik ben persoonlijk niet kapot van deze Entombed-injectie deathmetal met enkele punkaccenten, al zal je me nooit horen zeggen dat dit slecht is. De horrorsfeer is een pluspunt voor de liefhebbers, die zich vooral in het VIC-recordsvak zullen bevinden. Die tellen dan ook vijf punten bij. Of die nemen gewoon de nieuwe Bone Gnawer ter harte.

Tracklisting:
 Ashcloud

  1. Under dödens vingar (pt.1)
  2. Abandon All Light
  3. A Hunderd Years of Darkness
  4. Devoured Alive
  5. Drowning in Your Own Blood
  6. Watch Your Children Burn
  7. The Second Wind is Coming
  8. Under dödens vingar (pt.2)

Line-up:

  • Jonny Pettersson – Keel, Bas, Gitaar
  • Gareth Nash – Gitaar, Keel

Links: