Human Bodies/Leather Chalice Split

Human Bodies/Leather Chalice Split
Broken Limbs Recordings, 2015

Voor de liefhebbers van rauwe blackmetal en een dosis punk-agressie: Human Bodies en Leather Chalice hebben een nieuwe split uit en het dendert voort als een bulldozer. Beide bands zijn redelijk jong en brengen hun werk met dezelfde drift.

Er valt eigenlijk niet heel veel te zeggen over deze split. Dit zijn twee bands die behoorlijk in elkaars verlengde liggen en ongecompliceerde muziek maken waar je niet al te moeilijk over moet denken. Zoals gezegd is het punky blackmetal wat de pot schaft en ik denk dat je wel weet wat je kunt verwachten bij die omschrijving. De nummers van Human Bodies voelen een stuk zwaarder aan, mede door de productie. Ook heeft Human Bodies een portie deathmetal toegevoegd, waar Leather Chalice de stijl van rauwe punk en blackmetal aanhoudt. De blackmetal van laatstgenoemde band is overigens wel behoorlijk van de oude school. De productie is net als die stijl wat dun, maar dat misstaat de muziek niet.

Gestaag doorrammen met een occulte vibe, dat is min of meer wat je voorgeschoteld krijgt. Verwacht niet erg veel muziek op de EP, want hoewel beide bands er twee nummers op hebben gezet, duurt het geheel nog geen tien minuten. Dit wordt ruimschoots goedgemaakt in agressiviteit en sfeer, dus als het je daar om te doen is, ben je aan het juiste adres.

Tracklisting:
 Human Bodies/Leather Chalice Split

  1. Human Bodies – Only the Sigh
  2. Human Bodies – Malice Prepense
  3. Leather Chalice – Good Intentions (Coming Home I)
  4. Leather Chalice – Last Gifts of Worship (Coming Home II)

Line-up Human Bodies:

  • Onbekend

Line-up Leather Chalice:

  • Jan Slezak – Alle instrumenten, Vocalen

Links: