SardoniS – III

SardoniS – III
ConSouling Records, 2015

Een drumstel en een gitaar, dat is alles waar mijn landgenoten van SardoniS zich van bedienen. Ook op hun derde album, niet toevallig III genaamd, doen Roel en Jelle het nog steeds zonder vocale ondersteuning en zonder basgitaar. Wat biedt SardoniS dan wel? Riffs, riffs en nog eens riffs.

Op Metal Archives staat SardoniS geklasseerd als stoner, sludge en doom metal. Dat zijn veel genres om met twee instrumenten op plaat te zetten, maar ze komen allemaal aan bod. The Coming of Khan bijvoorbeeld biedt catchy stoner, Battering Ram is dan weer logge sludge. Het is knap hoeveel ideeën dit duo in een paar nummers kan proppen. Het album geeft het gevoel van een uitgesponnen liveshow waar de band zich tegoed doet aan meerdere jamsessies. De productie versterkt dit gevoel, alle instrumenten klinken goed door (jawel hoor, allemaal!), maar heel strak is het niet ingespeeld, modern is de sound zeker niet.

Al deze elementen zijn echter ook de grote zwaktes van III. Heel het album hangt met haken en ogen aaneen en niet alle riffs zijn even sterk. Regelmatig heb je het gevoel dat er een boel ideeën op een hoopje zijn gegooid en dat er niet echt een selectie is gemaakt. Dat maakt van dit album niet iets om je helemaal in te verliezen, maar eerder aangename achtergrondmuziek. Ik raad je wel aan om SardoniS een kans te geven, zeker live zijn ze in staat om te verbazen.

Tracklisting:
 Cattle SardoniS - III

  1. The Coming of Khan
  2. Battering Ram
  3. Roaming the Valley
  4. Ruined/Decay
  5. Forward to the Abyss

Line-up:

  • Jelle – drums
  • Roel – gitaar

Links: