South Of Hell – Rising Of Hate

South Of Hell – Rising Of Hate
Sliptrick Records, 2015

Via de post bereikte mij het fysieke exemplaar van het debuut van deze band uit Frankrijk. Het kwintet werd in 2004 opgericht en pas na elf jaar verschijnt hun eerste cd. Op het eerste gezicht weinig opzienbarends: een bandnaam die weinig fantasievol klinkt, een logo dat er nogal goedkoop uitziet en het hoesje lijkt middels fotoshop snel in elkaar gezet. De voortekenen zijn weinig veelbelovend.

Het is daarom des te opvallender dat de muziek dik in orde is. Het eerste dat daaraan opvalt is het feit dat beide gitaristen goed met hun instrument overweg kunnen en elkaar goed weten aan te vullen. Hier en daar wordt er in de deathmetal een technische inslag gehanteerd en die is best oké. Maar uitstapjes naar de thrash (in Wake Up Of The Dead) en grind (in Rising Of Hate ) worden niet geschuwd en zorgen voor de broodnodige afwisseling.

Het geluid van de drums is niet typisch voor deze muziekstijl. Vooral de snare bevat vrij veel hoog en daarmee schuurt South Of Hell alweer richting de thrashmetal. De grunt is vrij standaard maar doordat de zanglijnen gevarieerd klinken, verdient ook dit element het predicaat voldoende.

Het product is goed, nu alleen het geheel er iets beter uit laten zien, dan is het totaalplaatje completer en dus beter. Daarnaast had het geheel best iets langer mogen duren. Een (akoestische) intro en een nummertje extra hadden niet misstaan. Om positief te eindigen: deze cd heeft me in positieve zin verrast en South Of Hell is een band om in de gaten te houden.

Tracklisting:

South Of Hell - Rising Of Hate

  1. Without
  2. Damned
  3. Macabre Gearing
  4. Wake Up Of The Dead
  5. I’ll be Back Soon
  6. Blood
  7. Die
  8. Rising Of Hate
  9. Hate Comes From God

Line-up:

  • Olivier – Vocalen
  • Fargio – Gitaar
  • Nicolas – Gitaar
  • Laurent – Basgitaar
  • Sophian – Drums

Links: