The Tower – The Tower

The Tower – The Tower
Eigen Beheer, 2015

The Tower is een tot voor kort onbekende jonge band uit Tsjechië, die na drie jaar de tijd rijp vond voor het uitbrengen van een demo, voor het gemak ook maar The Tower genoemd. Met vier nummers die samen bijna dertig minuten duren dient de doommetal zich aan.

De vier heren trappen lekker langzaam af met Messiah, dat behoorlijk veel Pallbearer-invloeden kent. Zanger Ondra zingt clean en doet dat met een vrij vlakke, maar niet verkeerd klinkende stem. Blood of the Romans is met vijf minuten het kortste nummer op deze demo, hetgeen mede komt door de tempoversnelling in het laatste gedeelte hiervan. In dit nummer zijn de nodige psychedelische invloeden goed te horen. Vanaf het tweede deel van Mausoleum slaat de relaxte doomstemming om in een wat grimmigere sfeer. Vocaal is het dan opeens tijd voor wat screams en grommen. Op het afsluitende Ageless Slumber wordt hier na een lange aanloop al direct mee gestart, waarna er een tussenstuk volgt dat door Igor gezongen wordt. Dit heeft dan aardig wat weg van het obscure Zwitserse Hellhammer, waarna een tempoversnelling nog zorgt voor wat afluitende stonerinvloeden.

Een hele aardige demo, die wel wat vragen oproept, met name waar de band nou precies naartoe wil gaan, gezien de verschillen tussen de eerste twee en de laatste twee nummers. Een volgende release zal het antwoord vermoedelijk gaan brengen. Benieuwd wat het gaat worden. Rest nog te vermelden dat deze demo in kleine oplage verkrijgbaar is op cassette, of anders via download.

Tracklisting:
The Tower – The Tower

  1. Messiah
  2. Blood of the Romans
  3. Mausoleum
  4. Ageless Slumber

Line-up:

  • Ondra – Zang, Gitaar
  • Igor – Zang, Gitaar
  • Laco – Bas
  • Stas – Drums

Links: