Haiduk – Demonicon

Haiduk – Demonicon
Eigen Beheer, 2015

Luka Milojica, de Canadees achter Haiduk, heeft er weer eentje klaar en stuurt ook altijd een exemplaar onze kant op. Het zwartgallige werkstuk is voorzien van knap artwork en uiteraard trakteert hij ons weer op een lading blackdeath.

Wat je zeker als een nadeel mag ervaren bij Haiduk, is dat je goed kan horen dat dit een soloproject is. De vrij instrumentaal opgebouwde blackdeath stroomt iets te repetitief binnen en vooral de drumpc krijgt soms wat adhd-trekjes. Op die manier klinkt Demonicon eigenlijk op veel momenten als een mechanische variant op erg oude Darkthrone, maar met iets meer attack. Na enkele songs laat ik het gewoon allemaal over me heen komen en moet ik bekennen dat deze nummers op aardig wat momenten lekker in elkaar zitten met flink wat energie en hier en daar een knappe gelaagdheid. Wanneer Luka zijn deathgrunts boven haalt, verschuift je focus ook even van die vervelend tikkende drums en let je meer op de waarde van deze songstructuren.

Jammer dat het zo übermechanisch klinkt, want een blackdeathfan vindt deze nummers ongetwijfeld de moeite waard om te beluisteren en doorgronden. Aardig complex en energiek bij momenten en zeker fijn om het een paar luisterbeurten te gunnnen, maar er verschijnt wel een pak steviger en diepgaander werk met minder frustrerende productie.

Tracklisting:

Haiduk - Demonicon

  1. Syth
  2. Nazon
  3. Deamris
  4. Azyr
  5. Sarxas
  6. Corloch
  7. Nergion
  8. Vordus
  9. Xhadex

Line-up:

  • Luka Milojica – Alles

Links: