High Hi – EP

High Hi – EP
Eigen Beheer, 2015

Je kent het fenomeen wel: je gaat een optreden bijwonen van een bekendere band, maar dan merk je dat er ook een opwarmer is die momenteel in de schijnwerpers staat. High Hi was me onbekend, al is de band Belgisch en behoorde ze tot de finalisten van HUMO’s rockrally in 2014. De band heeft net een ep klaar, die de 7’’ van enige tijd geleden opvolgt, en die bespreken we dan maar even.

Een rockrally, maar dit gaat verder dan rock. Dit trio met een jongedame die zowel gitaar speelt als de rol van frontvrouw invult, levert een erg fijn product af dat ergens tussen indie- en postrock in ligt, maar zeker ook een zekere postpunkvibe en -nonchalance meekrijgt. Op deze vier tracks krijg je meteen een erg verzorgde mix te horen waarin heel wat afwisseling te horen is, maar het laat vooral een indruk na omdat het eens iets anders is. Het zwierige en speelse van indierock wordt samen geserveerd met luchtige en atmosferische postrock met een verhaal, maar het klinkt vooral erg interessant met die vrij ruwe en doordringende vocalen van Anne Sophie.

Dat is meteen ook hetgeen even moet wennen, maar daar zijn ep’s van om en nabij de twintig minuten ook erg geschikt voor. Je krijgt zowel de zachte als hardere kant van dit beloftevolle trio te horen en kan al meteen wennen aan toppers als Her die naar mijn gevoel niet snel van de setlist zullen verdwijnen. Een fijne band voor de liefhebbers van deze rockmix dus!

Tracklisting:
High Hi - EP

  1. Her
  2. White Rabbit In The Black Hole
  3. Islands Full of Gold
  4. Leave Me

Line-up:

  • Anne Sophie Ooghe – Zang, gitaar
  • Koen Weverbergh – Bas, zang
  • Dieter Beerten – Drums, zang

Links: