Aosoth & Order Of Orias – split

Aosoth & Order Of Orias – Split
World Terror Committee, 2015

Twee bands uit de underground die beide middels een track laten horen wat ze in huis hebben. Voorwaar, er vallen mindere bands hier de huiskamer binnen. Dat het beide bands zijn die behoorlijk wat in hun mars hebben, weet iedereen die bekend is met eerder werk. Ook dit keer stellen beide bands niet teleur.

Aosoth is verantwoordelijk voor de eerste track. Een lekker ding van ruim tien minuten. Genoeg variatie weten de heren erin te brengen. Uiteraard op het snarenvlak waar het van akoestische en sferische passages naar ronduit smerige blackdeath gaat. Maar ook vocaal is er aandacht besteed. Van pure putgrunt gaat het over in vervormde stem, of is het toch een sample? Minpunt is het geluid van de drums wat veel te dof is, met name de basdrum is niet om aan te horen.

Order Of Orias heeft een wat helderder geluid maar verwacht vooral geen gepolijste sound. Het blijft ook hier underground black en dan weten kenners genoeg. Ook deze band brengt ons slechts een track, maar wel met een speelduur van bijna veertien minuten. Zware kost? Winterkost, zou ik eerder zeggen. Supergrimmig en ranzig wordt het nummer op overwegend midtempo gespeeld. Hierdoor lijken de snellere gedeeltes wel dubbel zo hard binnen te komen.

Bekend met het werk van Aosoth en Order Of Orias? Dan is het zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar dit werk. Je zult twee nummers vinden die beide kwalitatief veel te bieden hebben.

Tracklisting:

Aosoth & Order Of Orias - split

  1. Appendix B (Aosoth)
  2. Ruinous Hope (Order Of Orias)

Line-up Aosoth:

  • MkM – Vocalen
  • BST – Gitaar, drums
  • INRVI – Basgitaar

Line-up Order Of Orias :

  • A.S – Vocalen
  • D.A – Gitaar

Links: