Mumford & Sons – Wilder Mind

Mumford & Sons – Wilder Mind
V2, 2015

Er zijn zo van die releases waarmee je op deze site gewoon schaamteloos te laat mag komen aanzetten. Om redelijk voor de hand liggende redenen is het laatste album van Mumford & Sons zo’n plaat die lang op de redactie bleef rondzwerven. Nu kon ik de laatste twee albums best wel waarderen, maar het bericht van het volledig loslaten van één van de markante punten van de band, namelijk de banjo, doet vrezen dat het begint te lijken op eender welke 3FM band.

Al vele singles van dit album zullen jullie lezers waarschijnlijk al bereikt hebben, waaronder Believe, The Wolf en Ditmas. Dit is direct het niveau voor het gehele album: nummers die meer aansluiten bij een meer serieus geluid zoals The National dat laat horen. Hetgeen niet zo vreemd is aangezien ze daarmee veel gespeeld hebben na de laatste tournee. Inderdaad is de banjo verdwenen, maar het markante stemgeluid van Mumford zelf is gelukkig gebleven. Het is absoluut even wennen om de heren meer serieuze nummers te horen spelen, maar toch is het ze behoorlijk gelukt. Ok, het heeft best wat weg van meerdere populaire bands van dit moment, waarvan in mijn ogen The National nog wel de beste is waarmee je vergeleken kan worden.

Het is vaker gebeurd dat een band die volwassenheid nastreeft op een bepaald moment een andere richting inslaat en zo ook Mumford & Sons. Toch denk ik dat deze plaat over het geheel misschien wat zwaar is in de band haar repertoire. Misschien dat de band op het volgende album een afgewogen mix kan zien te creëren waarmee het toch meer een eigen gezicht houdt.

Mumford cover
Tracklisting:

  1. Tompkins Square Park
  2. Believe
  3. The Wolf
  4. Wilder Mind
  5. Just Smoke
  6. Monster
  7. Snake Eyes
  8. Broad-Shouldered Beasts
  9. Cold Arms
  10. Ditmas
  11. Only Love
  12. Hot Gates

Line-up:

  • Marcus Mumford – Zang, Gitaar, Drum
  • Winston Marshall – Zang, Bas
  • Ben Lovett – Zang, Keyboard
  • Ted Dwane – Drums, Bas

Links: