Chiral – Abisso

Chiral – Abisso
Depressive Illusions Records, 2014

Nieuwe zwartmetaal uit Italië. Chiral is de naam van de man en het kersverse project en Abisso is, op een demo na die dit jaar ook het daglicht zag, het eerste wapenfeit van de man. Het is meer een smaakmaker geworden, want als we de intro en outro weg denken, blijven er nog twee tracks over om wat conclusies uit te trekken.

Voorlopig klinkt Chiral nog wat wisselvallig. Het grootste probleem schuilt in de gekke mix van goed gebrachte akoestiek en daarnaast de blackmetal met geforceerde drums. Het contrast tussen het razende einde van Atto I: Oblio en het prachtige akoestische begin van Atto II: Abisso is op die manier veel te groot, maar ook de overgangen in dat tweede nummer voelen wat onnatuurlijk aan. Eveneens wringt de heerlijk smerige strot van deze man op het drumgeweld met die flauwe toetsen op synth die er doorheen kruipen. Wat frustrerend, vooral als je dan merkt dat het tweede deel van deze track nog een sterke opbouw en enkele erg lekkere riffs à la Dissection herbergt.

Chiral staat dus nog niet op punt, maar er is zeker hoop. De man weet hoe hij goede muziek moet brengen, maar moet enkele belangrijke knopen doorhakken en beseffen dat hij niet alles kan en hoeft te doen om een goed resultaat neer te poten. Wat focus op die melodische gevoelslading en even nadenken over de structuur en dit komt wel goed.

Tracklisting:

Chiral - Abisso

  1. Atto I: Disceso Nel Buio
  2. Atto I: Oblio
  3. Atto II: Abisso
  4. Atto II: In Assenza

Line-up:

  • Chiral – Alles

Links: