The Progerians – The Fabulous Progerians

The Progerians – The Fabulous Progerians
Eigen Beheer, 2015

Dat bands met drie leden heel wat lawaai kunnen maken, is ons bekend. De Belgische band The Progerians brengt geen hardrock op zijn Motörheads, maar levert volgens de Facebook-pagina van de band sludge, punk en stoner af. Dat lijkt perfect de lading te dekken en wellicht zal je deze heren ook niet al te gauw terugvinden op een website als Metal Archives, aangezien dit beestje heel erg punk aanvoelt door de vocalen en de voelbare nonchalance in de muziek.

Op zich kan dat best positief zijn, als die insteek je ding is. Op hun debuut The Fabulous Progerians richten deze landgenoten/zuiderburen zich vooral op het brengen van slepende stukken die erg smerig aanvoelen. Tel daar nog wat vocale anarchie bij op en je weet welke richting het opgaat bij dit drietal. De slepende massa krijgt hier en daar even een lichtjes psychedelische gelaagdheid, maar verwacht zeker geen tripspul bij deze Belgen. Smerig beuken is de hoofdboodschap, en af en toe even wat meer stonerenergie, zoals op I Am ICON.

Op zich niet verkeerd, je hoort dat hier een pak talent aanwezig is. Het trompetstuk op The Earth is Flat laat horen dat er ook wat progressiviteit in het denken van deze heren schuilt en een track als Out of The Abyss toont dat de gitaarlading lekker psychedelisch en hoogstaand kan worden. Misschien helt dit debuut nog wat te zeer over naar de sludgehoek en had er meer stomende stoner mogen weerklinken, maar smaken verschillen. The Progerians dus: ideaal voor uw anarchistische bulldozerfeestjes.

Tracklisting:

The Progerians – The Fabulous Progerians

  1. Vidar
  2. Black Storm
  3. Follow The Viper
  4. God Speed
  5. Stellar
  6. 2+6
  7. 10,000
  8. Out of The Abyss
  9. Collapse
  10. I Am ICON
  11. The Earth is Flat

Line-up:

  • Fabe – Zang, gitaar
  • Piotr – Zang, bas
  • Thomas – Zang, drums

Links: