MOZZ – Ongeneesbaar

MOZZ – Ongeneesbaar
Eigen Beheer, 2015

Punkrock uit havenstad Rotterdam. De drie heren van MOZZ brengen muziek die perfect past bij de arbeidersstad die Rotterdam is: rauw, krachtig en recht voor z’n raap. Ongeneesbaar is de eerste kennismaking met de band en ik moet zeggen dat dit een kwartier van mijn leven is dat best goed besteed is.

Snarenbreker is het eerste nummer van de EP en tevens het nummer dat gekozen is om de EP te promoten. Wat een lekker nummer is dit toch. Van de racende gitaar die je het nummer mee intrekt naar de chaos die het refrein heet, is dit nummer een achtbaan van tempowisselingen. En net als je comfortabel van je rit aan het genieten bent, begint het volgende nummer alweer. Alleen bij Bittere Pil gaat de snelheid enigszins naar beneden.

Het siert MOZZ dat de teksten in het Nederlands gezongen worden. Je woorden dringen op die manier beter door tot je publiek en je loopt al snel de kans om onnodig mooie woorden te gaan gebruiken. Zoals het echte Rotterdammers betaamt, heeft MOZZ hier geen last van. Ongeneesbaar smaakt naar meer!

Tracklisting:
MOZZ - Ongeneesbaar

  1. Snarenbreker
  2. Leven Van Vandaag
  3. Ongeneesbaar
  4. Bittere Pil
  5. De Laatste Bataaf
  6. Ongeneesbaar

Line-up:

  • Rory – Zang, gitaar
  • Erkel – Bas
  • Zweterige Harry – Drums

Links: