Exumer – The Raging Tides

Exumer – The Raging Tides
Metal Blade Records, 2016

Het Duitse Exumer, dat in 1985 middels de demo A Mortal in Black al een eerste levensteken gaf, is na een tweetal onderbrekingen sinds 2008 weer volop actief. Met nog twee originele bandleden uit de jaren tachtig (zanger Mem en gitarist Ray) komt de band in 2016 met een prima album op de proppen.

Het tweede album sinds de nieuwe start in 2008 is met Raging Tides een feit. Het titelnummer knalt er met een hoog tempo al direct lekker in. Dat tempo wordt over het algemeen vastgehouden, met hier en daar iets langzamere stukken. Duidelijk is wel, dat Exodus een grote inspiratiebron voor de heren is, zonder dat er schaamteloos gejat wordt overigens. Oldschool thrashmetal, maar wel voorzien van een moderne en prima productie. Dat maakt dat dit album heerlijk in het gehoor ligt en met grote regelmaat oproept tot headbangen en luchtgitaar spelen.

De originaliteitsprijs gaat Exumer met The Raging Tides niet winnen, maar dat is met zo’n album als dit ook niet nodig. De constante kwaliteit maakt dit album eigenlijk verplichte kost voor de thrashliefhebber. Ouwe lullen geven ook in 2016 nog een lesje in thrash!

Tracklisting:
Exumer – The Raging Tides

  1. The Raging Tides
  2. Brand of Evil
  3. Catatonic
  4. Sacred Defense
  5. Welcome to Hellfire
  6. Sinister Souls
  7. Shadow Walker
  8. There Will Always be Blood
  9. Dark Reflections
  10. Death Factory

Line-up:

  • Mem von Stein – Zang, Bas
  • Ray Mensh – Gitaar
  • Marc Bräutigam – Gitaar
  • T. Schiavo – Bas
  • Matthias Kassner – Drums

Links: