Red Morris – Lady Rose

Red Morris – Lady Rose
Eigen Beheer, 2016

Red Morris is het geesteskind van de Italiaanse gitarist Maurzio Parisi en Lady Rose is zijn eerbetoon aan zijn vrouw Rosa. Aan de hand van de muziek zou ik Rosa omschrijven als een krachtige, romantische, maar vooral veelzijdige dame.

Projecten van of met gitaristen worden in vele gevallen een display van de virtuositeit van de desbetreffende gitarist. Het siert meneer Parisi dat dit bij Red Morris niet is gebeurd. Het gevolg is een half uur vol kwalitatief hoogstaande muziek waarbij niet de gitaar centraal staat, maar complete nummers de dienst uitmaken. De nummers luisteren lekker weg, zitten goed in elkaar en zijn zelfs enigszins verrassend te noemen. Op Lady Rose passeren vele muzikale stijlen de revue. Van klassieke rock en blues, tot salsa en Keltische klanken. Voor een ieder is er wel een voorkeur te vinden. Alle nummers zijn nagenoeg instrumentaal (op een kleine gastbijdrage van Lou Longoni op Mystery na), maar de zang wordt eigenlijk niet gemist op de acht nummers die dit album bevat.

Red Morris heeft met dit debuut een bepaalde snaar weten te raken bij mij. Echt hoogstaand is Lady Rose niet, maar onderhoudend zeker wel. Mevrouw Rosa moet wel een bijzondere vrouw zijn.

Tracklisting:
Red Morris - Lady Rose

  1. Golden Angel
  2. Lady Rose
  3. Mystery
  4. Independence
  5. Black’s Eyes
  6. Celtica
  7. My Life Blues (Go Go)
  8. My Sea’s Echoes

Line-up:

  • Red Morris – Gitaar
  • Beppe Premi – Keyboard
  • Renato Mombelli – Bas
  • Claudio Amadori – Drums

Links: