All Hell – The Red Sect

All Hell – The Red Sect
Horror Pain Gore Death Productions, 2015

Dit trio uit het oosten van de U.S.A. bracht in oktober vorig jaar een tweede cd The Red Sect uit. Naar eigen zeggen gaat het hier om een mix van death en thrash metal. Eigenlijk een beschrijving die kant nog wal raakt, want muzikaal wordt er uit een zeer oud vaatje getapt. Belangrijkste invloed van dienst is hier Hellhammer.

Schaamteloos wordt er van vernoemde band gejat. Van het drumgeluid tot de gitaarriffs en van de songstructuur tot aan de productie, alles ademt Hellhammer. Dat All Hell ermee wegkomt, ligt voornamelijk aan het feit dat het geheel met overtuiging wordt gebracht. Het oude gezegde “beter goed gejat dan slecht bedacht” is hier zeker van toepassing.

Er zit altijd een dunne scheidslijn tussen beïnvloed zijn door en het kopiëren van de muzikale voorbeelden. Ook hier is dat het geval. Maar zolang de band er zelf in gelooft en het enkele goede nummers oplevert (Graveyard Dust of The Unseen) is het geoorloofd. Enkel de spuuglelijke hoes zorgt voor puntenaftrek.

Voor deze vorm van old school death metal (eigenlijk is pre-death metal een betere term) zal altijd een markt blijven. Liefhebbers genoeg en als je jezelf daartoe rekent, kun je All Hell zeker een kans geven.

Tracklisting:

All Hell - The Red Sect

  1. Crossroads
  2. Mass Possession
  3. Venomous
  4. Blood For The Baron
  5. Graveyard Dust
  6. In My Command
  7. Blackshape
  8. The Unseen
  9. Funeral Feast
  10. The Red Sect

Line-up:

  • Jacob Curwen – Vocalen, gitaar
  • Erik Ballantyne – Basgitaar
  • Kurt Henderson – Drums

Links: