Starless Aeon – Atomzeitalter

Starless Aeon – Atomzeitalter
Eigen beheer, 2015

Het Duitse Starless Aeon (vernoemd naar een nummer van Dissection?) bracht in 2013 een demo uit en in augustus van vorig jaar werd deze opgevolgd door een ep. Vijf nummers slechts, het instrumentale intro meegerekend, die moeten dienen als kennismaking.

Volgens de bio produceert Starless Aeon een mix van death, thrash en black metal. Ze mikt daarmee op een erg breed publiek en maakt het zichzelf niet gemakkelijk. Toegegeven, de death metal heeft een bepaalde blackmetalvibe maar er zit veel te veel groove in om het black metal te noemen. Het gitaargeluid neigt in de instrumentele passages naar heavy metal. Hierdoor zijn raakvlakken met Kreator waarneembaar. Het vermengen van deze stijlen gaat de band niet al te best af.

Ergens is dat jammer, want Starless Aeon laat bij vlagen horen echt wel wat in huis te hebben. Componeren kunnen de muzikanten wel en zanger Mo heeft een hese, maar toch krachtige scream in huis. Op het afsluitende titelnummer zingt hij plots clean, wat alweer een experiment is dat ze beter niet kunnen herhalen. De kracht van dit nummer wordt totaal tenietgedaan door ‘s mans vocale bijdrage.

Starless Aeon zou zich op een volgende release toe kunnen leggen op het overboord gooien van allerlei overbodige invloeden en doen waar ze goed in is: stevige, midtempo deathmetalnummers met een evil feel in elkaar zetten. Vooralsnog schieten ze zichzelf met Atomzeitalter in de voet.

Tracklisting:

Starless Aeon - Atomzeitalter

  1. Facies Hippocratica
  2. Jack Frost
  3. Invisible Enemy
  4. Mindless
  5. Atomzeitalter

Line-up:

  • Mo – Vocalen
  • Svenom – Gitaar
  • Stranger – Gitaar
  • Floyd – Basgitaar
  • Andy – Drums

Links: