Anticosm – Anticosm

Anticosm – Anticosm
Born Of Chaos Records, 2015

Anticosm komt uit Amerika en werd in 2005 opgericht. Vele line-upwisselingen later, werd na vier jaar het debuut opgenomen. Hoewel er daarna bijna jaarlijks een teken van leven werd afgegeven in de vorm van een ep, single of split, duurde het maar liefst zes jaar voordat de opvolger van Against The Cosmos werd uitgebracht.

Een vluchtige blik op de tracklist verraadt een voorliefde voor Slayer en Exodus. Het is weinig origineel maar klopt wel. Anticosm mixt het waanzinnige uit de muziek van Slayer met het thrashy geluid en de riffs van Exodus.

Het levert een cd op met negen eigen composities die af en toe wat rommelig klinken. Doordat vooral de drums naturel zijn opgenomen, komt het wat afgeraffeld over. Iets meer echo op de snare en het geheel door de computer recht laten trekken, en het had strakker geklonken. De muziek vraagt hier om en het geheel zou het best kunnen hebben. Nu lijkt het net alsof er weinig tijd voor het opnameproces is genomen. Iets wat wordt gelogenstraft door het hierboven uitgezette tijdspad.

En dat is best jammer, want met de muziek van Anticosm is op zich weinig mis. Melodieus en toch agressief, het kan. Daarvan getuigen nummers als Black Magic en Wake U In Hell. Zij leiden zachtjesaan naar de climax van deze cd: The Season Of Ill Wind. Daarna volgt nog een flauwe cover van Man At Work. Leuk om een keer te horen in deze uitvoering, maar om nou te zeggen dat het wat toevoegt… Alles wat daarvoor te horen is, is een goede tweede cd van Anticosm.

Tracklisting:

Anticosm - Anticosm

  1. Kill Or Be Killed
  2. Where Nightmares Breed
  3. Black Magic
  4. Root Of All Evil
  5. Killing Machine
  6. Lunatic
  7. Wake Up In Hell
  8. Erected From The Grave
  9. The Season Of Ill Wind
  10. Down Under (Men At Work Cover)

Line-up:

  • Graveless – Vocalen, gitaar
  • Magnus – Gitaar
  • Noir – Gitaar
  • Demogorgon – Basgitaar
  • Beheader – Drums

Links: