Metatron Omega – Gnosis Dei

Metatron Omega – Gnosis Dei
Cryo Chamber, 2015

Uit Servië komt een man met de vage naam van Scorpio V. Hij maakt met Gnosis Dei zijn debuut op het Zweedse Cryo Chamber. Daar past het goed tussen al het andere spul dat ze releasen.
Het gaat hier dus ook om dark ambient, dat zal u niet verrassen, mits u het label kent. In de biografie wordt verteld dat oosterse en westerse esoterische en religieuze tradities Scorpio V hebben geïnspireerd. Dat is al te zien in het bijzonder fraaie artwork. Nu de muziek nog.

De reis begint en de beelden die in mijn geest opdoemen zijn inderdaad van geesten en verdoemenis. Een verloren en ongeziene wereld waar geesten dolen en sluiers van tijd de vergankelijkheid van alles weerspiegelen, waarbij de muzikale spinsels lang en wijd aan je voorbij zweven. Met koorgezang die het geheel menselijker maakt en de dramatiek versterkt, grijpt het je in deze sfeer die zowel mooi als beklemmend is. Alsof je jezelf tegenkomt. Een plaat die veel met mij doet.

Dit Gnosis Dei is zeker de moeite waard voor mensen die bekend zijn met Cryo Chamber-artiesten. Mensen die op zijn zoek naar verschillende soorten muziek en liefhebbers van soundtracks die gesluierde werelden herbergen, mogen deze gerust ook even op hun lijstje zetten. Metatron Omega heeft hier een sterk debuut neergezet in de wereld der dark ambient. Goed gedaan!

Tracklisting:
Metatron Omega - Gnosis Dei

  1. Apotheosis
  2. Godhead Emanation
  3. Eye of Providence
  4. Ordo Draconis
  5. Hierosgamos
  6. Hypostasis
  7. Transfiguration

Line-up:

  • Scorpio V – Alles

Links: