Krasseville – Nous Sommes Faux

Krasseville – Nous Sommes Faux
Eigen Beheer, 2016

Nous Sommes Faux is een korte kennismaking met Krasseville, een nieuwe band uit Frankrijk die ‘suicidal & fashionnable western rock music’ wil produceren. Ik kon me er absoluut niets bij voorstellen en als je een klein half uur geluisterd hebt naar deze EP, dan heb je ook niet het gevoel dat die term goed gekozen is. Ik zou gaan voor rock met suicidal trekjes, die term ‘western’ zorgt voor verwarring.

Ik denk dat deze heren liefhebbers van bands als Amesoeurs zijn, want de gitaarpartijen bezitten heel wat Neige-tintels en hier hoor je af en toe wel een lichtjes poppy vibe in. Af en toe ook met een knipoog naar de melodieën van The Shadows. Zoete en catchy melodietjes dus, met hier en daar dus wat fijne interactie tussen de gitaristen, maar verder is het moeilijk om van dit product te genieten. De grote boosdoener is die doffe en zielige drumcomputer, die beter weggelaten kon worden. Dit zijn duidelijk ook nummers waar nog niet al te lang over nagedacht is en die eerder het gevoel geven dat het gaat om jamsessies op een vervelende en oppervlakkige drum- en synthachtergrond.

Het gooit wat roet in het eten, want ik denk dat hier wel potentieel aanwezig is om fijne rock noir te produceren. Graag wat meer verhaal met samenhang dus, heren van Krasseville. Het kan best wel een fijn concept worden, zo’n donkere mix van The Shadows en Amesoeurs, maar dat is het dus nog niet.

Tracklisting:

Krasseville – Nous Sommes Faux

  1. Intro
  2. Nihil Time Funeral Process
  3. De Sangre Y Mugre
  4. Love Sucks and Hurts
  5. Tête Creuse
  6. In Krasseville Everything’s Fine
  7. Nous Sommes Faux
  8. De Sangre Y Mugre (Outro)
  9. Intro de la Fin
  10. K.G.B.

Links: