Lutece – From Glory Towards Void

Lutece – From Glory Towards Void
Dooweet Records, 2016

Fijn dat blackmetalband Lutece zijn weg gevonden heeft naar Dooweet, want dit is een band die wel wat aandacht verdient. Deze heren laten horen op hun derde langspeler From Glory Towards Void, dat ze niet overdreven creatief zijn, maar dat ze wel zeer goed weten waar ze mee bezig zijn.

Dit gaat er ongetwijfeld in als koek voor wie van Zweedse meloblackmetal houdt. Ik hoor zelf heel wat Dissection in de melodieën van deze band, maar Lutece wordt nergens een kopie van de Zweedse topper. Dat komt doordat de band stevige nummers schrijft, die voorzien zijn van een topproductie en hier en daar lekker aanstekelijk klinken door de melodische insteek. De zang van Hesgaroth doet me sterk denken aan die van Nergal, wat deze melodische metal ook meteen heel wat bezieling geeft. Lutece helt op heel wat momenten ook over naar rollende en beukende death metal, maar komt net zo goed met de kracht van de latere Immortal-platen op de proppen. Chapeau in elk geval voor deze drummer.

Het enige mogelijke struikelpunt is dat het goed hoorbaar is dat Lutece de mosterd gaat halen bij andere bands, al klinkt geen van die invloeden echt door in deze muziek. Het maakt van From Glory Towards Void een prima plaat voor liefhebbers van stevige meloblackdeath zonder verrassingen.

Tracklisting:

Lutece – From Glory Towards Void

  1. Let The Carnyx Sound Again
  2. Melted Flesh
  3. The Venom Within
  4. Labyrinth of Souls
  5. Architects of Doom
  6. From Glory Towards Void
  7. The Dance of Rolling Heads
  8. The Last Standing Flag
  9. Living My Funeral
  10. What Lies Beyond

Line-up:

  • Denosdrakkh – Alle instrumenten, zang
  • Hesgaroth – Zang
  • Kraftum – Drums
  • Vaahrn – Bas
  • Aslagën – Gitaar

Links: