Morth – Towards The Endless Path

Morth – Towards The Endless Path
Satanath Records, 2015

De Bulgaar Erilyne is graag bezig met muziek en op basis van zijn bandlijstje heeft hij ook wel wat foute bands, zoals 88 en Gaskammer. Ik laat de sympathieën van de man even in het midden en richt mij op de muziek van Morth, het blackmetalproject waar hij dertien (!) jaar geleden mee startte en waarvan nu een debuutplaat in de rekken ligt.

Ik betrap me erop dat ik ergens halverwege bijna in slaap lig. Wat is de symfonische metal van deze man dof en zielloos, ik heb er bijna geen woorden voor… De man grommelt op flauwe synthpartijen en ellenlange nummers die erg loom voortsjokken. Nergens is ook maar enige vorm van energie terug te vinden op dit debuut en dat is gewoon jammer. Alsof je het epische van aloude Satyricon en Summoning neemt en het allemaal probeert zo monotoon en saai mogelijk te plaatsen op een schijfje. Misschien dat het dit keer beter was geweest dat er wel eens een drumcomputer aanwezig was, om op die manier met een druk op de knop toch líchtjes wat verandering in tempo te hebben.

Blackmetalfans houden hier best beide handen af, maar dit is wel een enorme aanrader voor mensen die te kampen hebben met chronische slapeloosheid. Misschien is dit karma voor meneer Erilyne.

Tracklisting:

Morth - Towards The Endless Path

  1. Cold Moonlight Mysticism
  2. Dark Dawn Arise
  3. Echoes of Ancient Winds
  4. Shadows From Ancient Battles
  5. The Black Fog of Times
  6. Towards The Endless Path of War

Line-up:

  • Erilyne – Alles

Links: