Sorrow Plagues – Sorrow Plagues

Sorrow Plagues – Sorrow Plagues
Eigen Beheer, 2016

David Lovejoy is een jongeman uit het Verenigd Koninkrijk die ons de eerste full-length opstuurt van zijn project Sorrow Plagues. Hij is bezig sinds 2014 en bracht in die tijdspanne reeds drie EP’s uit in eigen beheer. De stijl die hij brengt is een vrij herkenbare vorm van atmosferische black metal met post-rockpassages.

Het kernwoord om deze muziek te beschrijven is ‘harmonieus’. Je moet echt een enorme voorliefde hebben voor weelderige en warme symfonische lagen als je wil genieten van dit project. Het contrasteert sterk met de koude vocalen van David, zeker als er nog wat introductie met post-rock opduikt, die over het algemeen wel goed gebracht is. Wanneer de man wat effecten op zijn vocals plaatst, dan klinkt het geheel ook lekker dromerig, maar voor de rest is de mix van dit debuut het grote werkpunt, samen met sommige uptempo partijen op drumpc die echt verschrikkelijk klinken.

Het zou schitterend zijn als David een drummer vindt waarmee hij aan de slag kan en hopelijk besteedt hij de volgende full-length een zeker budget om een degelijk product te brengen. Dan zie ik het wel goed komen met dit project, want de zoete symfonische gelaagdheid en post-rock staan in een leuk contrast met de winterse vocalen. Enkel komt dat nu nog niet zo goed naar voren.

Tracklisting:

Sorrow Plagues – Sorrow Plagues

  1. Fade
  2. Aspirations
  3. Awaken
  4. Twilight
  5. Surrender
  6. Redemption

Line-up:

  • David Lovejoy – Alles

Links: