Kill The Thrill – 1989

Kill The Thrill – 1989
Atypeek Music, 2015

Je eerste plaat als vijfde plaat uitbrengen. Bizar? Deze Fransen doen het. 1989 was al klaar één jaar voor de jaren ’90 begonnen, maar is toen nooit verschenen. Vandaar dat het voor heel even 1989 is in 2016.

Laten we het noisy glamrock noemen. Of glammy noiserock, het is hoe je het prefereert. Nochtans klonk het op basis van de drijvende basgitaargolven en semiduistere schemering eerst als new wave. Tot ze daar overheen gingen met een ijzerschurende slijpsteengitaar en de vocale dubbelganger van Brett Michaels begon te zingen. Beide dominante factoren zijn helaas meteen de twee pijnpunten. De zanglijnen hebben de originaliteit van een pijnboompit en de meerwaarde van een postzegelverzameling. Het schrapende en ijzerdraaddunne gitaarerts zal voor velen een struikelpunt zijn. De schurende basgitaar in End High is wel vet.

Rekening houdend met de tijdsgeest, was dit ook zeker een verdienstelijke poging om cutting edge te zijn. Alleen zal dit voor metalfans niet zwaar genoeg, voor de punkrockers te noisy en voor new waveliefhebbers te lumineus zijn. In 1989 waren er zeker mensen die vonden dat Killing Joke een tikkie rauwer mocht en dan maar voor Kill The Thrill kozen. In 2016 past dit vooral in het kraam van de Roadburn-ganger, die alles dat niet interfereert met het blowen wel oké vindt.

KillTheThrill-1989

Tracklist

  1. Love Has Failed
  2. Blinding Test
  3. Fire
  4. I Feel Right
  5. End High
  6. Hesitation
  7. I Hate Your World
  8. Feel

Line-up:

  • Marylin Tognoli – Basgitaar, vocalen
  • Thierry ‘ToTo’ Ringelstein – Gitaar
  • Nicolas Dick – Zang, gitaar

Links: