Uluun – Danke Dreiser!!!

Uluun – Danke Dreiser!!!
Satanath Records, 2015

De heruitgave van het oorspronkelijk in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum van het Franse Uluun bereikte mij via het Russische Satanath Records. Ik vermoed dat de plaat een tribute is voor Theodore Dreiser, de schrijver die de teloorgang van de mens in de stad beschreef (onder andere). Franse black is namelijk nogal dikwijls een ode aan de natuur. Het genre trekt duidelijk van de stad weg, steeds meer en meer.

Uluun brengt inderdaad een dromerige en melancholische vorm van black metal, met een realistische sound en de nodige ruwte. Veel midtempo black metal, waar vooral de gekrakeelde stembanden van de voorman in de picture worden gezet. De algemene dreiging is constant, maar zonder echt een diepe impact te maken, net zoals de opbouw en de negatieve emotionaliteit. Burzum met een gelaten beleving zeg maar, en met een bijna postblackerige uitvoering. Slecht is het niet, het is gewoon… gewoontjes. Naar blackmetalstandaarden dan, voor zover zoiets al zou bestaan. Extra punten wel voor de solo halfweg
Désillusion
trouwens, een nummer dat het een vermelding verdient omwille van zijn relatieve beklemmende dynamiek. Waren er maar van dit soort momenten op deze plaat, dan zou Uluun wat meer naam en faam kunnen verzameld hebben.

Tracklisting:
 uiluun

  1. Chère illusion
  2. L’étincelle
  3. Désillusion
  4. Danke Dreiser !!!
  5. Sépulture

Line-up:

  • Blasturbator – Drums
  • Loki – Gitaar, Gitaar, Keel
  • Albino – Bas, Keel
  • JB – Gitaar
  • Alrinack – Keel

Links: