Entropia – Ufonaut

Entropia – Ufonaut
Arachnaphobia Records, 2016

Nee, deze Polen zeiden me niets qua naam. Hun tweede album zou black metal,
sludge en post-metal bevatten, en de hoes zag er alvast heel erg veelbelovend uit. Maar wat bleek, de muziek zelf was ook nog eens fantastisch. Genreoverstijgend sterk, en ja, fantastisch. Wauw!

In mijn oren is post-metal dikwijls een excuus om een ander ritme te spelen, zonder dat daar een concrete aanwijzing of reden voor hoeft te zijn. Hoe anders is dat bij deze band. Niet alleen zijn de muzikanten enorm begiftigd, het klinkt allemaal ook nog eens enorm overtuigend en consequent geslaagd. Alsof Deafheaven plotseling echte USBM zou beginnen mengen met Finse progressieve elementen. Psychedelische toestanden zijn het gevolg, met Poolse progressiviteit waarbij de druk in je hoofd hoogtepunten bereikt, een gans album lang. Spanning en mentale vortexen maken zich meester over je bewustzijn en je beleeft een waanzinnig lekkere trip vol blackmetalstijlelementen en een hoogtechnisch groepsgebeuren dat groovet, swingt, beukt en blast. Nog eens: een gans album lang.

De overtreffende trap van Altar of Plagues, (scr)e(a)moloze Deafheaven, Profound Lore materiaal uit Polen. Nog meer nodig om te gaan luisteren? Fuck you. Jaarlijst, hoppa. Bedankt Entropia.

Tracklisting:
 Entropia

  1. Fractal
  2. Samsara
  3. Ufonaut
  4. Apogeum
  5. Mandala
  6. Paradox
  7. Veritas

Line-up:

  • Marek Ce?kar – Bas, keel
  • Patryk Budzowski – Drums
  • Damian Dudek – Keyboards
  • Micha? Dziedzic – Keel, Gitaar, Samples
  • Kuba Co?ta – Gitaar

Links: