Bestial Deform – Together We’ll Destroy The World

Bestial Deform – Together We’ll Destroy The World
Satanath Records, 2016

Sommige bands of labels snappen er weinig van. In het geval van het Russische Bestial Deform en haar label is dat het geval. Wat is er aan de hand? Together We’ll Destroy The World werd in 1994 voor het eerst uitgebracht en vindt nu via Satanath Records opnieuw zijn weg naar de consument. Als bonus is de demo Worship To Madness toegevoegd.

Grootste punt van kritiek is dat het ver ondermaats klinkt. Volgens de hoes heeft er een re-mastering plaatsgevonden. Nou, dat is dan door een dove goudvis op ketamine gedaan want dit klinkt echt nergens naar. De drums zijn te dof, de cymbalen te schel en beiden drukken de gitaren en vocalen naar de achtergrond. Daarnaast wordt er zo inspiratieloos gespeeld dat het nut van deze release ter discussie staat. Een potje grunten over een vervormde gitaar is nog geen deathmetal….

Zoals je kunt verwachten klinkt de demo nog slechter. Wat deze nummers voor hebben op Together We’ll Destroy The World is het feit dat ze wel gedreven en bevlogen klinken. Hier wordt gewoon goede deathmetal gemaakt. Het zit goed in elkaar en er wordt gedreven gemusiceerd.

Het is nooit een goed teken als de eerste demo beter is dan het album wat erop volgt. Het enige wat (zo mogelijk) nog slechter is, is als beiden opnieuw worden uitgebracht want dan wordt op een pijnlijke manier duidelijk dat er te weinig kwaliteit wordt geboden en het geheel nog steeds nergens naar klinkt

Tracklisting:

Bestial Deform - Together We'll Destroy The World

  1. Intro
  2. I Am Evil, I Am Death
  3. Conjuration
  4. Re-Animator
  5. Name Of The Light
  6. Piece Of Flesh
  7. For The Great Evil
  8. Outro
  9. Re-Animator (Worship To Madness demo)
  10. Sentseless Massacre (Worship To Madness demo)
  11. Treponem Pele (Worship To Madness demo)
  12. Asmodeus (Worship To Madness demo)

Line-up:

  • Kirill Ulanenkov – Vocalen, gitaar
  • Dmitry Ivanov – Gitaar
  • Sergey Zelenyk – Basgitaar
  • Michael Lind – Drums

Links: