Cult of Lilith – Arkanum

Cult of Lilith – Arkanum
Eigen beheer, 2016

De IJslandse tweemansformatie Cult of Lilith is nieuw aan het deathmetalfront. De EP Arkanum is het eerste wapenfeit van de heren Hannesson en Petursson en hun geesteskind mag er best zijn. Cult of Lilith speelt technische deathmetal maar niet zodanig dat de gemiddelde luisteraar afhaakt omdat de band zichzelf voorbij loopt in pogingen om te laten zien hoe goed ze wel niet zijn.

Sterker nog, pas in het laatste nummer, het overigens uitstekende Night Hag, durft de band écht te laten horen dat het niet de zoveelste deathmetalband is, als er à la Pestilence een jazzy basloopje voorbij komt. Tot die tijd hebben de heren de experimenteerdrift meer in dienst van de muziek gehouden met als hoogtepunt op dit album het heerlijke Tomb of Sa’ir, waarin de uitstekende grunt van Petursson goed uit de verf komt.

Kortom: Arkanum is een prima eerste kennismaking met deze band, zeker omdat Petursson en Hannesson pas vorig jaar besloten samen muziek te gaan maken. Liefhebbers van Pestilence en Death moeten deze samenwerking zeker in de gaten houden. Cijfers geven we niet voor EP’s maar als er straks een volwaardig album van dit niveau komt dan krijgt Cult of Lilith een zodanige waardering dat ze zonder zorgen overgaan naar de volgende klas.

Tracklisting:
Cult of Lilith - Arkanum 200x200

  1. Abaddon
  2. Tomb of Sa’ir
  3. Arkanum
  4. Detested Empress
  5. Night Hag

Line-up:

  • Jon Haukur Petursson – Vocalen
  • Daniel Thor Hannesson – Gitaar

Links: