Ahtme – The Demonization

Ahtme – The Demonization
Unique Leader, 2016

Ik heb nog nooit gehoord van een band die zijn naam veranderde en vervolgens zijn vorige album (dat onder een andere bandnaam dus verschenen was) opnieuw uitbracht. Het geeft wel duidelijk aan dat ze niet met de bandnaam wilden/mochten verder gaan, maar muzikaal gewoon de lijn doortrekken (en op de hoes blijft de oude bandnaam staan… euh?). Die lijn, dat is technische death metal.

Technisch, maar soms beukt en groovet het ook lekker door trouwens (Trainwreck, mijn favoriete nummer op deze plaat). Heel veel ruimte voor de actieve bas, en niet al te veel triggers, dus geen minpunten die regelmatig aan de verkeerde kant van de balans terecht komen bij technische deathmetal. Overdreven bruut is het niet, hier en daar krijg je zelfs een deathcore-gevoel bij de verstaanbare gruntbrulzang, en de fysieke pompstukken. Ook de mitrailleurdrums lijken weggeplukt uit een deathcore-setting. Niet dat ik me daar aan stoor trouwens, het zit gewoon prima in elkaar.

Een gevarieerde deathmetalplaat met wat groovende en corige uitlopers, maar zonder dat het irritant of trendy aanvoelt, doch wel modern. Beluisteren kan geen kwaad.

Tracklisting:

Ahtme

  1. A New Fire
  2. James’ Penis (Lyseria)
  3. Trainwreck
  4. The Sentinel’s Order
  5. The Demonization
  6. Defeat Zeke
  7. Synaptic Disconnection
  8. Ream Dream
  9. Humanity Laid to Rest
  10. Blood Turned to Saline

Line-up:

  • Brent Turnbow – Keel
  • Craig Bruenger – Bas
  • Will Garside – Gitaar
  • Dalton Harper – Gitaar
  • Jordan Plumer – Drums

Links: