Black Priest of Satan – Element of Destruction

Black Priest of Satan – Element of Destruction
Deathstrike Records, 2016

Toen ik de bandnaam zag, achtte ik de kans groot dat ik me weer eens zou schamen voor mijn muzikale voorkeur. Niet per se omwille van de muziek, wel voor alles wat er bij komt kijken. Element of Destruction is het eerste album van dit Duitse duo, dat al sinds 2007 de kar van Satan trekt. Vet necro en met heel veel assen.

Dit ranzige plaatje bevat proto-black metal, uit de tijd dat doom en death metal de sfeer bepaalden, en korstige gitaren dienst deden als geluidsbepalers. Black Priest of Satan trekt inspiratieloos alle registers terug open van het eind jaren tachtig gebeuren, inclusief kaarsen, vuur, vuur en vuur. Behoorlijk saai helaas, want de band slaagt er geen moment in om een occulte of ceremoniële sfeer te scheppen, het blijft hangen in willen maar niet kunnen. Daardoor wordt het een lange zit, met nummers die dik over de elf minuten durven duren.

Overslaan, er is veel duisterder spul te vinden dan deze retropoging. Of het moet zijn dat je een vuurfetish hebt, want vuur, dat hebben deze Duitsers in overvloed. Net als Satan, ongetwijfeld…

Tracklisting:

Black Priest of Satan

  1. The Element of Destruction
  2. Prophet of Fire
  3. Blazing Fires in the Night
  4. Unheard Prayer
  5. Ritual of 3 Candles
  6. Guided by Two Moons

Line-up:

  • Molestor Kadotus – Keel
  • Avenger – Gitaar, Bas, Drums, Synths

Links: