Bombus – Repeat Until Death

Bombus – Repeat Until Dead
Century Media, 2016

Even over naar de bommen in het medialandschap die wat fijner zijn om te beluisteren en te bespreken. De Zweden van Bombus zijn terug met hun derde langspeler en we schaven het vonnis van vorige keer op deze manier even wat bij. Het product van de heren is iets wat je ligt of niet, maar wie te vinden is voor epische, slepende hardrock met een lichte punkinslag, moet dit gewoon een kans geven.

Eigenlijk is elk van deze songs een schot in de roos. Bombus bezit de gave om met een pletwals van een sound slepende tracks op te bouwen, voorzien van een erg lekkere gelaagdheid en waar het epische gewoon afdruipt. De vocalen zijn even wennen, omdat ze ietwat rokerig en punky aanvoelen, maar ze maken dit potje groovy hardrock zeker uniek. Elke track is eigenlijk een meezinger, maar het zijn vooral de zwierige opener Eyes On The Price, het epische einde van Deadweight (gekke clip wel, waarom toch de break in het midden…) en de lichtjes tragere, gevoeligere nummers als I Call You Over (Hairy Teeth, Pt. II) die maken dat heel wat mensen tegen deze zomer de lyrics van deze nieuwe plaat zullen kennen. Tot slot nog een extra vermelding voor die heerlijke titeltrack waar energie en diepgang hand in hand gaan.

Een knaller van formaat dus, wat ook maakt dat deze bandnaam relevant blijft. Met meteen een goed voorstel als albumtitel, want deze derde full-length bezit heel wat catchy stukjes die je meteen verslaafd maken aan de inhoud. Tijd om de repeatknop op uw stereo nog eens te gebruiken dus.

Tracklisting:
Bombus – Repeat Until Dead

  1. Eyes On The Price
  2. Rust
  3. Deadweight
  4. Hordes of Flies
  5. I Call You Over (Hairy Teeth, Pt. II)
  6. Repeat Until Death
  7. Shake Them For What They’re Worth
  8. You The Man
  9. Get Your Cuts

Line-up:

  • Feffe – Gitaar, zang
  • Matte – Gitaar, zang
  • Peter – Drums
  • Jonas – Bas

Links: