Steel Panther – Live from Lexxi’s Mom Garage

Steel Panther – Live from Lexxi’s Mom Garage
Eigen beheer, 2016

Steel Panther: je houdt ervan of je haat het. Niets aan deze band klopt; de vier leden zijn tegelijkertijd een ode aan als een parodie op de hairmetalbands uit de jaren ’80, maar muzikaal zit het veel beter in elkaar. De heren zijn voorzien van nepharen en botox voorziene karikaturen die veel te oud zijn om voor de muziekadonissen door te gaan zie ze pretenderen te zijn, maar ze zijn zelf de eersten om daar grappen over te maken.

De teksten zijn puberaal maar weten ook na de dertigste draaibeurt nog voor een glimlach te zorgen. En de grootste paradox is dat de teksten behoorlijk politiek incorrect en vrouwonvriendelijk zijn, maar dat dat veel dames niet lijkt te deren. Zij laten zich tijdens optredens maar al te graag op het podium uitnodigen om met ontbloot bovenlijf mee te deinen met de bandleden die wat leeftijd betreft hun vader hadden kunnen zijn.

Met drie albums in de kontzak van de skinny jeans is er nu de CD/DVD Live from Lexxi’s Mom Garage: een akoestische set opgenomen in de garage van de moeder van bassist Lexxi Foxx. Dat is uiteraard een typisch Amerikaanse MILF die op de DVD-beelden de hormonen van de drie bandleden op hol doet slaan. Tot ergernis van ‘zoon’ Lexxi uiteraard. Het levert tussen de nummers door veel Steel Panther-kwajongensstrekenongein op, maar het draait natuurlijk vooral om de muziek.

En die klinkt prima. Verwacht geen tot op het bot gestripte Steel Panther-klassiekers: alleen uitsmijter Death to All But Metal heeft andere arrangementen gekregen. Voor de rest zijn het gewoon de gebruikelijke uitvoeringen (en een nieuw nummer) op een rustiger niveau waarbij Satchel op zijn akoestische gitaar tokkelt en Michael Starr alle gelegenheid krijgt zich vocaal te onderscheiden. En dat lukt heel behoorlijk: Starr is hoe je het ook wendt of keert gewoon een goede zanger en het is jammer dat hij zo lang onder de radar is gebleven. De band krijgt nog begeleiding door enkele (uiteraard vrouwelijke) violisten, maar dat mag verder geen naam hebben.

Live from Lexxi’s Mom Garage is vooral een leuke CD/DVD voor de fans en, eerlijk is eerlijk, een redelijk unieke release tussen al het gedigitaliseerde live-geweld . Allereerst omdat het bijdraagt aan de plastic fantasiewereld die Steel Panther heeft gecreëerd, maar ook omdat het – zoals alles van de band – met de nodige humor gebeurt. Voor wie daarvan houdt natuurlijk.

Tracklisting:
Steel Panther - Live from Lexxi's Mom's Garage 200x200

  1. Show intro / Say yeah!
  2. Party Like Tomorrow is the End of the World
  3. Fat Girl (Thar She Blows)
  4. If You Really, Really Love Me
  5. Gloryhole
  6. Bukkake Tears
  7. The Burden of Being Wonderful
  8. Weenie Ride
  9. That’s When You Came in
  10. Michael Don’t Know
  11. Community Property
  12. Grindy and Sexy
  13. Death to All But Metal

Line-up:

  • Michael Starr – Vocalen
  • Satchel – Gitaar
  • Lexxi Foxx – Bas
  • Stix Zadinia – Drums

Links: