Abhomine – Larvae Offal Swine

Abhomine – Larvae Offal Swine
Osmose Productions, 2016

Terwijl Osmose Productions in z’n hoogdagen de ene na de andere kwalitatieve band op ons afvuurde is dit heden ten dage eerder uitzonderlijk.
Ook dit debuut van Abhomine blinkt niet uit in kwaliteit maar betreft eerder de middenmoot.

Abhomine is het soloproject van Pete Helmpkamp, brul- en basbeest van het wellicht meer bekende Angelcorpse en het oudere Order From Chaos. Het zou je al een richting kunnen geven waar hij met z’n soloproject naar toe wil, doch evenaart de Amerikaan niet wat hij met de andere bands wel al heeft bewerkstelligd.
Bij Abhomine maakt hij enkel gebruik van een sessiedrummer. Zelf staat hij in voor alle gitaar-, bas- en zangpartijen. Het zou dan ook niet echt fair zijn om een constante vergelijking te maken met bovenstaande bands.

Als ik de promo moet geloven omvat dit debuut een samenstelling van de sociale, artistieke, en existentiële modus die onze werkelijkheid weerspiegelt.
Whatever, Larve Offal Swine trapt af met een, hoe kan het anders, gutteral piggrunt om dan over te gaan in ouderwetse rauwe black/death metal met sporadische thrash-invloeden. Vernieuwend klinkt het zeker niet en ook qua snelheid zoekt Helmkamp de extremen niet op, maar desondanks slaagt hij met onder andere z’n smerige vocalen er wel in om een redelijk heavy album af te leveren met een ranzige ondertoon.

Gans het album, van het logo, de titeltracks tot de cover is ondergedompeld in een old school vunzig bad midden in een stinkende varkenswei. Aan u de keuze of je kopje onder wilt gaan.

Tracklisting:

Abhomine - Larve Offal Swine

  1. Buried with Pig
  2. Kapos and Whores
  3. Crown of Flies
  4. Blackmaguswhitehouse
  5. Narcocult
  6. Reptile Annunciation
  7. Nest of Disgust

Line-up:

  • Pete Helmkamp – vocals, bas, gitaar

Links: