Aciddeath – Pieces Of Mankind & Random’s Manifest (heruitgave)

Aciddeath – Pieces Of Mankind & Random’s Manifest (heruitgave)
Copro Records, 2016

De eerste twee cd’s van Aciddeath schijnen al enige tijd geleden uitverkocht te zijn. Gelukkig is het Copro Records gegund ze opnieuw uit te brengen. Er is voor gekozen beide cd’s opnieuw te masteren en te voorzien van bonusnummers. Wel is het raar om te zien dat de censuurcommissie het nodig heeft gevonden de geslachtsdelen op de voorkant van Random’s Manifest af te plakken met een rode stip waardoor het net lijkt of de persoon op de voorkant ongesteld is. Alsof er al niet genoeg bloed op de cover staat…

Voor wie niet bekend is met het werk van Aciddeath: de band heeft duidelijk wortels in de death- en thrashmetalhoek, maar combineert deze met veel jazzy-stukken. De invloed van laatstgenoemde stijl wordt steeds groter. Zoveel wordt duidelijk als je beide cd’s in chronologische volgorde draait. Waar het oudere werk van Pieces Of Mankind veelal draait om death metal met wat jazz-invloeden, staan op Random’s Manifest veel meer nummers met een vreemde twist, break of verschuivende maatsoort in combinatie met atonale riffs en loopjes.

En ook in de zanglijnen en sporadisch aanwezige toetsenpartijen worden, gaandeweg het oeuvre verder wordt beluisterd, steeds duidelijker dat de band haar muzikale grenzen flink aan het oprekken is. Destijds kwam dit Aciddeath op flink wat kritiek te staan. Achteraf kan gesteld worden dat ze haar tijd ver vooruit was. Het muzikale vakmanschap spat er af. Dat dit resulteert in (zeker op het eerste gehoor) wat minder catchy melodieën neem je als liefhebber dan graag op de koop toe.

Als je je muzikale death metal horizon graag verbreedt met jazz dan zal je smullen van deze heruitgaves. Val je niet in deze categorie dan vrees ik dat je helemaal niets kunt met de muziek van Aciddeath. En voor de kommaneukers: de line-up hieronder is de van de eerste cd. Op Random’s Manifest speelt Nick Andreadakis gitaar en neemt hij de keyboards voor zijn rekening.

Tracklisting Pieces Of Mankind :

Aciddeath

  1. Lost
  2. While The End Is Coming
  3. Reappearing Freedom
  4. Our Shadows
  5. Frozen Heart
  6. My Destination
  7. Liquid Heaven
  8. A/I (Artificial Intelligence
  9. Realizing
  10. The Mirror On The Top Of The World
  11. Reappearing Freedom (demo 1996)
  12. My Destination (demo 1996)

Tracklisting Pieces Of Mankind :

  1. Perfect Enemy
  2. Random’s Manifest Pt. I
  3. Psycho Love
  4. Sense Of Annihilation
  5. Curse Of Flesh
  6. In Sorrow
  7. Random’s Manifest Pt. II
  8. Misery Colored Yellow-black
  9. Teach To Kill
  10. Future Deadlock
  11. Random’s Manifest Pt. III
  12. W.A.R. (Wrong And Right)
  13. Sense Of Annihilation (demo)
  14. I Walk By The Moonlight (demo/unreleased 1998)

Line-up:

  • Themis Katsimichas – Vocalen, gitaar
  • Dennis Costopoulos – Gitaar
  • Savvas Betinis – Basgitaar
  • Kostas Tsombanos – Drums

Links: