Megascavenger – As Dystopia Beckons

Megascavenger – As Dystopia Beckons
Selfmadegod Records, 2016

Over Megascavenger lopen de meningen nog meer uiteen dan bij het vreemdelingendebat. De band van Rogga Johansson en drummer Brynjar Helgetun maakt old school death metal met een aparte aanpak. Het is namelijk telkens net iets anders dan normaal het geval is. Deze keer horen we bijvoorbeeld heel veel old school industrial terug in de nummers. Ook deze keer werkten ze met gastzangers en zeker niet van de minsten. Dit is album nummer drie.

Het niveau op deze plaat varieert enorm en dat maakt een evaluatie moeilijk. Sommige nummers doen denken aan oude industrial platen uit de beginjaren van het Earache label (mede dankzij Dave Ingram), andere aan de debuutplaat van Godflesh en de eerste nummers van Fear Factory. Het levert een aantal spectaculaire nummers op, maar ook enkele ondermaatse en onstrakke stukken herrie. The Harrowing of Hell is zo een voorbeeld van hoe het niet moet. Kam Lee of niet, dit is KAK met een hoofdletter K, twee zelfs, WTF gothic industrial whatever fuck urgh..

Luisteren doe je naar de nummers Dead City, het vrij “normale Steel Through Flesh Extravaganza (met Adrie van Sinister) en het nummer As The Last Day Has Passed (omwille van de lekkere baslijn). Of je luistert gewoon niet, zo voorkom je verwarring.

Tracklisting:
 Megascavenger

  1. Rotting Domain
  2. The Machine That Turns Humans into Slop
  3. Dead City
  4. As the Last Day Has Passed
  5. The Hell That Is in This World
  6. Dead Rotting and Exposed
  7. Steel Through Flesh Extravaganza
  8. The Harrowing of Hell
  9. As Dystopia Beckons

Line-up:

  • Brynjar Helgetun – Drums
  • Rogga Johansson – Gitaar, Keel, Bas

Links: