Pensevor – Klothod

Pensevor – Klothod
Hibernacula Records, 2016

Pensevor is een Engelse band die sludge en doom op een hoop gooit sinds 2011. Na vijf jaar en en EP in 2013 is er dan het debuutalbum Klothod, dat zoiets als gevecht betekent.

Een gevecht is het in eerste instantie wel om dit album door te worstelen. Pensevor houdt het in het begin zo simpel mogelijk. Een langzame riff middels een wel erg rauw klinkende gitaar en een ritmesectie die geen noot teveel speelt. Daaroverheen de zang van Mark Jennings, die met zijn brallende sludgevocalen niet echt kan overtuigen. Behoudens een enkele agressieve oprisping kabbelt het album de eerste vijf nummers weinig opzienbarend in een depressieve stemming voort. De stijlbreuk komt middels het instrumentale I Despair, dat, hoewel er weinig instrumenten gebruikt worden, op zich een aardig duistere intro had kunnen zijn, maar met ruim zeven minuten voor verveling zorgt. Diegenen die dan nog niet afgehaakt zijn, worden echter wel beloond met het beste nummer van dit album. Bij Dungeoness is het gitaargeluid wat beschaafder en zingt Mark op een manier à la Jim Morrison. Het afsluitende Lowest of the Low gaat de kant weer op van de eerste nummers, zij het dat het nu iets beschaafder klinkt.

Klothod is een album dat sowieso meerdere luisterbeurten nodig heeft. Op de één of andere manier heeft het wel wat, maar aan de andere kant laat het toch ook weer geen blijvende indruk achter. Zeker de moeite waard voor sludgefans die het liever allemaal wat langzamer hebben.

Tracklisting:

  1. Totem
  2. Ritualistic Blood Sacrifice
  3. Sewerpuss
  4. No Hope for Dying
  5. Silvine
  6. I Despair
  7. Dungeoness
  8. Lowest of the Low

Line-up:

  • Mark Jennings – Zang
  • Patrick Hopkins – Gitaar
  • Ky Hopkins – Bas
  • Richard Fennings – Drums

Links: