Striker – Stand In The Fire

Striker – Stand In The Fire
Eigen beheer, 2016

Een collega redacteur vroeg of ik zin had in een stevige heavy metal-cd in een mooi doosje. Omdat ik gek ben op heavy metal (en eigenlijk ook wel van een mooie doos houd) hapte ik toe en nu draait het album van Striker al voor de vijfde keer rondjes in mijn cd-speler.

En daarmee bedoel ik vijf keer achter elkaar. Goedendag, wat een kwaliteit staat er op Stand In The Fire! Er wordt lekker energiek afgetrapt met Phoenix Lights en pas als de laatste tonen van One Life wegsterven, daalt het adrenalineniveau weer. Ertussenin liggen een paar ware juweeltjes: Out For Blood (met saxofoon!), het titelnummer met spetterende solo en United met een hoog meezinggehalte.

Zoals dat hoort bij heavy metal komt het vuurwerk van de gitarist en ligt daarover een dijk van een stem. De riffs, de ene nog catchier en beter dan de andere en allen letter energiek, worden mooi afgewisseld met lickjes. Daaroverheen ligt Dan Cleary vrij prominent in de mix met zijn krachtige stem en zijn meer dan verdienstelijke zanglijnen.

Het is raar dat Striker haar muziek in eigen beheer en met subsidie van de Canadese regering uit moet brengen. Er moet ergens toch wel een label te vinden zijn dat dit uit wil brengen en de band support geeft? Fan van Amerikaanse hardrock is een moderne jas? Chcecken!

Tracklisting:

Striker - Stand In The Fire

  1. Phoenix Lights
  2. Out For Blood
  3. Too Late
  4. Stand In The Fire
  5. The Iron Never Lies
  6. Escape From Shred City
  7. Outlaw
  8. Locked In
  9. United
  10. Better Times
  11. One Life

Line-up:

  • Dan Cleary – Vocalen
  • Tim Brown – Gitaar
  • William Wallace – Basgitaar
  • Adam Brown – Drums

Links: