Gracepoint – Echoes

Gracepoint – Echoes
Eigen Beheer, 2016

In eerste instantie klinkt Echoes van het Amerikaanse Gracepoint als een gemiddeld album van een alternatieve rock band als Disturbed. Zwaar, somber en bedekt met een laag gitaren en dit alles gecombineerd met een schreeuwerige zang. De oplettende luisteraar hoort echter nog iets meer. Achter de muur van gitaren klinkt een flinterdun laagje progressieve metal door dat zo af en toe op de voorgrond mag treden.

Bewandelt opener Animal nog de geëffende paden van de alternatieve metal, op het tweede nummer, Spider, zijn de tempowisselingen al goed aanwezig. Belangrijk onderdeel van het geluid van Gracepoint is de bas die bij vlagen lekker je oren binnendringt. Het afwisselende geluid maakt dat de nummers op Echoes net even wat minder snel eentonig worden dan die van een gemiddeld Disturbed album. De muur van gitaren maakt het echter wel lastig om de vijftig minuten die het album duurt in één keer uit te zitten.

Liefhebbers van alternatieve metal zullen dit zeker een keertje moeten beluisteren en vermoedelijk gaan ze Echoes daarna gewoon aanschaffen. Voor mij blijft het bij de luisterbeurten die ik er tot nu toe aan besteed heb, ik heb daar genoeg aan.

Tracklisting:
Gracepoint - Echoes

  1. Animal
  2. Spider
  3. Secrets
  4. Full Circle
  5. Somber
  6. Crucible
  7. Bittersweet
  8. July 4
  9. Echoes
  10. Moon

Line-up:

  • Matt Tennessen – Zang
  • Stefan Radzilowski – Gitaar
  • Lon Kunze – Gitaar
  • Sam Van Moer – Bas
  • Lance Reed – Drums

Links: