Stortregn – Singularity

Stortregn – Singularity
Non Serviam Records, 2016

Bij Zwitserland heb ik altijd associaties met stinkende strooikaas en precisie-uurwerken. Gelukkig kan daar nu de onvervalste blackdeath van Stortregn aan worden toegevoegd. Na een demo, split, een ep, twee cd’s en verschillende toers, welke allemaal aan me voorbij zijn gegaan, is dit mijn eerste kennismaking met deze band.

En die bevalt goed. Het kwartet speelt een mix van, vooral Zweedse, (melodieuze) black met een flard thrash er doorheen. Dit geldt dan vooral voor het gitaarwerk. Dissection is duidelijk van invloed geweest zonder dat dit er al te dik bovenop ligt. Er is een goede mix gevonden van melodie en dissonante gitaarpartijen. Hierdoor zit de variatie er goed in en mikt Stortregn op een brede markt die goed wordt bediend.

Vocaal gaat het af en toe iets meer richting death metal. Een grunt wordt niet geschuwd. Gelukkig heeft Romain Negro ook een goede scream in huis. Opnieuw veel variatie op dit gebied. De akoestische intermezzo’s en een nummer als Nightside Of Eden hebben een lichte Opeth-inslag. Uit de tijd dat die nog metal maakten welteverstaan

Stortregn ontpopt zich op Singularity als een band die zich van meerdere stijlen bedient en deze goed door elkaar weet te mixen. Weet je melodieuze Zweedse black metal te waarderen, ligt er iets van Dissection in je cd-kast en/of heb je een brede muzikale horizon dan is het zaak Stortregn eens te checken.

Tracklisting:

Stortregn - Singularity

  1. Enlighten Salvation
  2. Acosmic Ascendant
  3. Crimson Depths
  4. Vertigo
  5. Omega Rising
  6. Aurora
  7. Black Moon Silhouette
  8. Nightside Of Eden
  9. Elegy
  10. Never Ending Singularity

Line-up:

  • Romain Negro – Vocalen, gitaar
  • Johan Smith – Gitaar
  • Duran Bathija – Basgitaar
  • Samuel Jakubec – Drums

Links: