Accu§er – The Forlorn Divide

Accu§er – The Forlorn Divide
Metal Blade, 2016

Accu§er is nu al zeven jaar zijn derde jeugd aan het vieren, en schopt het toch maar netjes tot bij Metal Blade. Dat is op zich een mooie zaak. De Duitse thrashers hebben zich nooit kunnen meten met Kreator en konsoorten, en dat zullen ze ook nooit kunnen doen. Ook deze keer niet.

Er zit nieuw bloed in de band, gitarist Dennis Rybakowski, en die kerel weet lekker spul uit zijn mouw te schudden, meteen ook met een vooraanstaande rol in de mix. Instrumentaal is Accu§er er dan ook een stuk op vooruitgegaan, zelfs basgewijs wordt er virieler tekeergegaan (Arbitrary Law, inclusief Tempo of The Damned-invloeden). Jammer genoeg is het vocaal nog steeds zo saai als wat. Continu blaffen op dezelfde wijze, dezelfde toon, hetzelfde timbre … ik word er een beetje moe van eerlijk gezegd. Doodjammer, want de nummers zitten prima in elkaar en er wordt duchtig gerost met veel ruimte voor pitgewelddadigheden.

Lekker brutaal, naar thrashnormen, dat is het zeker. Snel is het ook, onderhoudend, met een moderne productie en old school vibes à volonté. Alleen ja, vocaal is het zo eenzijdig dat ik het amper volhoud. Wie Frank Thoms echter een meerwaarde vindt voor Accu§er, die doet er maar 10 punten bij. Ik kan het niet.

Tracklisting:
 Ethereal Riffian - Youniversal Voice

  1. Predawn
  2. Lust For Vengeance
  3. Unreal Perception
  4. Arbitrary Law
  5. Impending Doom
  6. Tribulation
  7. Perish By Oblivion
  8. Fifth Column
  9. Sulfur Rain
  10. Flow Of Dying

Line-up:

  • Frank Thoms – Keel, Gitaar
  • Olli Fechner – Drums
  • Frank Kimpel – Bas
  • Dennis Rybakowski – Gitaar

Links: