Bastian – Rock Of Daedalus

Bastian – Rock Of Daedalus
Underground Symphony, 2016

Het tweede album van het Italiaanse Bastian heeft de titel Rock Of Daedalus meegekregen en brengt ons tien nummers met een totale speelduur van ruim drie kwartier. Het album opent met Strange Toughts. Een zware gitaar knalt mijn oren binnen en wordt al snel bijgestaan door bas en drums. Een lekkere stevig geluid stroomt uit mijn speakers. Een stevig geluid dat echter wel de nodige melodieën bevat en zodoende redelijk toegankelijk blijft.

Bastian zoekt op zijn tweede langspeler een balans tussen een loom en dreigend geluid aan de ene kant en toegankelijke melodieën aan de andere. De band is hier aardig in geslaagd en weet in zijn nummers ook nog aardige verhalen te vertellen. 18 In Woodstock is een mooi voorbeeld van hoe een verhaal verteld wordt. Hoe zou het zijn als je als achttienjarige op Woodstock zou zijn, de optredens van al die grootheden mag bijwonen en natuurlijk alle beschikbare middelen kan nuttigen? Persoonlijk spreekt dit “verhaal” mij om de een of andere reden het meest aan, maar zo zijn er nog negen andere verhalen op Rock Of Daedalus te vinden.

Muzikaal gezien valt Bastian een beetje tussen wal en schip. Het vertellen van verhalen aan de hand van die muziek gaat ze echter goed af. Dit album is een leuk tussendoortje gebleken.

Tracklisting:
Bastian - Rock Of Daedalus

  1. Strange Toughts
  2. The Pide Piper
  3. Vlad
  4. Terminators
  5. Man Of Light
  6. Man In Black
  7. 18 In Woodstock
  8. Steel Heart
  9. Smockin‘ Joe
  10. Wind Song

Line-up:

  • Michael Vescera – Zang
  • Sebastiano Conti – Gitaar
  • Corrado Giardina – Bas
  • John Macaluso – Drums

Links: