Demonic Obedience – Nocturnal Hymns To The Fallen

Demonic Obedience – Nocturnal Hymns To The Fallen
Satanath Records, 2016

De Griek Georg Ntavelas zat ooit in Deceptive Incarnation. Hij verhuisde van Griekenland naar Engeland en startte daar in 2013 The Deepest, dat hij later omdoopte tot Demonic Obedience. Nocturnal Hymns To The Fallen is de tweede cd en opnieuw is Georg verantwoordelijk voor het schrijven en opnemen van het hele instrumentarium, inclusief de zang. Het ding komt half mei uit in een gelimiteerde oplage van vijfhonderd stuks.

Eigenlijk is het heerlijk als je bij een blik op de hoes en songtitels een band in een muzikale hoek kunt drukken. In het geval van Demonic Obedience is dat niet anders. Het geheel oogt als old school death metal en, het zal na het lezen van de vorige zin niet verbazen, zo klinkt het ook. Er wordt afgetrapt met een rustig gitaartokkeltje met enkele dissonante klanken en als Create The Shapeless dan echt begint, worden alle verwachtingen ingelost. Een vette, donkere en doffe sound die enkel in laagheid wordt overtroffen door de grunt van de heer Ntavelas.

De solo’s slaan eigenlijk nergens op, precies zoals het hoort. En ook de riffs en zanglijnen zijn onderling uitwisselbaar. En het zijn juist deze elementen die liefhebbers van het genre zo aanspreken. Het enige verbeterpuntje dat ik heb kunnen ontdekken is dat de tempowisselingen soms wel erg abrupt zijn. Maar ook dat krijgt na verloop van tijd gewoon zijn charme.

Nergens op Nocturnal Hymns To The Fallen wordt buiten de lijntjes gekleurd maar wat dondert het? Voor degenen die Nihilist prefereren boven Entombed: aanschaffen. En snel ook, want op is op.

Tracklisting:

Demonic Obedience - Nocturnal Hymns To The Fallen

  1. Create The Shapeless
  2. Portal Of The Sacred Kan
  3. Forced Obscenity
  4. Impermissible Irreverence pt.I
  5. Nocturnal Imagery
  6. Godmade Beast
  7. Impermissible Irreverence pt.II
  8. Gehenna

Line-up:

  • Georg Ntavelas – Vocalen, gitaar, basgitaar en drums

Links: