Imprisoned in Flesh – The Sixth Great Extinction

Imprisoned in Flesh – The Sixth Great Extinction
Eigen Beheer, 2016

Krijg nu iets, een EP van een bende reserveBelgen. Imprisoned in Flesh, uit Oostburg, één van de mooiste gemeentes uit Nederland, brengt zijn eerste EP uit. Fijn is dat. Ze zijn met zijn vijven, en in plaats van te gaan supporteren voor Ajax gaan ze gewoon de verachtelijke aard van het menselijke ras beschimpen middels death metal. Beste idee ooit. Twee jaar na de Flesh E.P. is er deze vijfdelige EP.

Bolt Thrower is een instituut, een verzuiling binnen de deathmetalscene. Imprisoned in Flesh voert verafgoding door in diens dodelijke trefbalspel, althans in het openingsnummer. Dit ronkt laag bij de gronds, doch respectabel. Supreme Cannibalistic Warlord gaat iets meer de Zweedse Grave/Bloodbath-kant op, en dat gebeurt wederom op een compexloze/niet al te meervoudige gelaagdheid. The Killing Fields brengt daar compleet verandering in, en laat een technische US-deathmetaldiepgang horen, tegen een achtergrond van één van de beste films ooit (The Killing Fields, domperd). Hiermee laat Imprisoned in Flesh horen dat ze niet te onderschatten vallen, althans in nuchtere toestand.

Er valt nog meer te beleven met deze EP, een EP die zowel Zweedse groove als Britse beenharde death metal laat horen, en hier en daar zelfs Amerikaanse old school techdeath. En zo werd deze review geschreven, zonder slijmerarij, met voldoende inspiratie en met slechts een liter bier. Nog een geluk, want de frigo is leeg en de nachtwinkel dicht. Bedankt Imprisoned in Flesh.

Tracklisting:
Imprisoned in Flesh

  1. The Sixth Great Extinction
  2. Supreme Cannibalistic Warlord
  3. The Killing Fields
  4. Scavenger’s Avenue
  5. H.W.A.

Line-up:

  • Sam – Bas
  • Wouter – Drums
  • Lava – Gitaar
  • Lau – Gitaar
  • Martijn – Keel

Links: