Blizzen – Genesis Reversed

Blizzen – Genesis Reversed
High Roller Records, 2016

Vorig jaar mocht ik de EP Time Machine van het Duitse Blizzen beluisteren en dat was al een interessante kennismaking met de band. Nu verschijnt de eerste langspeler, getiteld Genesis Reversed. Eens luisteren of de band aan zijn verwachtingen kan voldoen.

Daar waar de EP vooral vol gas leek te gaan met de muziek, horen we op Genesis Reversed meer afwisseling in het geluid. De intro doet precies wat het moet doen en brengt ons naar Trumpet Of The Gods. Nog steeds klinken de grote namen uit de metalwereld door in het geluid van de Duitsers, alleen bevatten de songs meer melodie. Die afwisseling in het geluid zorgt er wel voor dat de muziek interessant blijft, de volle vijftig minuten. Gitaren, drums en bas komen allemaal goed over naar de luisteraar en verzorgen een goede basis voor zanger Daniel Steckenmesser. Daar waar Metallica nog de overhand had in het geluid van de EP, hoor ik nu ook invloeden van de oude Queensrÿche, Iron Maiden en natuurlijk Judas Priest. Het moge duidelijk zijn dat het geluid van Blizzen niet vernieuwend is.

Genesis Reversed bevat weinig verrassends, maar wel een grote dosis kwaliteit. Liefhebbers van ouderwetse metal doen er goed aan Blizzen in de gaten te houden. Voorlopig scoren ze twee uit twee.

Tracklisting:
Blizzen - Genesis Reversed

  1. Intro – Anthem To A Distant Star
  2. Trumpets Of The Gods
  3. Masters Of Lightning
  4. The Beast Is On Your Back
  5. Hounded For Good
  6. Genesis Reversed
  7. Gone Wild
  8. The World Keeps Still
  9. Devil In Disguise
  10. Bestride The Thunder
  11. Skid Into Death

Line-up:

  • Daniel Stecki – Zang & Bas
  • Andi Heindl – Gitaar
  • Marvin Kiefer – Gitaar
  • Gereon Nicolay – Drums

Links: