Moth’s Circle Flight – My Entropy

Moth’s Circle Flight – My Entropy
Logic(il)logic, 2016

Logic(il)logic, opnieuw een metallabel dat weigert op te geven. Steevast krijgen we van deze persers Italiaanse promo’s aangereikt, in grote getale. Meestal gemiddeld, maar bijna nooit echt slecht, je weet op voorhand bijna al wat je er van kunt verwachten. Deze nieuwste Italiaanse schijf is er eentje van Moth’s Circle Flight. Hun tweede sinds hun ontstaan in 2003.

Moth’s Circle Flight is een zogenaamde groove metal band. Daar kan me ik absoluut iets bij voorstellen. Het ganse spelletje klinkt zo Amerikaans als het groot is, met als kern Pantera-riffs, omringd door schreeuwerige nu metal catchyness en afgewerkt met Trivium-heavy melometalcore. Soms klinkt het aantrekkelijk en snedig, met wat NWOAHM-balletjes, maar meestal is het voorspelbaarheid troef. De cleane zanger doet het vrij goed, en qua accent valt het ook allemaal erg mee, hetgeen bonuspunten verdient! Het helpt echter niet om de nummers memorabel te maken, want de lijn ontbreekt en de riffs zijn net niet overheersend genoeg om er een thrasherig feest van te maken.

Een Logic(il)logic-release dus, die lekker wegluistert als je het graag groovend en scheurend wil hebben, maar toch niet al te extreem. Degelijk, zonder dat er sublieme of intens memorabele partijen passeren. Goed voor een feestje met catchy flitsen, Pantera-knipogen en een pak risicoloze breakdowns, en de volgende ochtend zal je geen last hebben van hoofdpijn. Prima, ik hoef er zelfs geen kinderachtige pasta-verwijzingen bij te maken.

Tracklisting:
Moth's Circle Flight

  1. Man On The Peak
  2. Ends Of A Shadow
  3. Raise Your Head
  4. Late Promises
  5. An Old Chant
  6. Write My Name
  7. With Love, With Flames
  8. Bursting Into Existence
  9. Madball
  10. Ray Of Ira

Line-up:

  • Fabrizio (aka Fabbri) – Bas
  • Andrea “Taglia” Tagliavini – Drums
  • Simone “Pancio” Panciroli – Keel
  • Gabriele “Gabbo” Rosi – Keel
  • Luca “Pellach” Alzapiedi – Gitaar
  • Francesco “Baldo” Baldi – Gitaar

Links: