Sarke – Bogefod

Sarke – Bogefod
Indie Recordings, 2016

Neen, ook onheilige huisjes moeten er bij mij aan geloven. De laatste keer dat ik Darkthrone moest reviewen kon er amper een zeven vanaf, en ook bij deze Sarke zal de score niet erg hoog oplopen. Niet mijn schuld natuurlijk, deze Noren die toe zijn aan album nummer vier, moeten maar meer moeite steken in hun muziek. Verdomme zeg.

Serieus, als er geen degelijke keys bij het nummer The Wickeds Transient Sleep geweest waren, zou ik denken dat Obituary black ‘n’ roll beginnen spelen was. Werkelijk waar, Sarke is een soort van begeleidingsband voor Nocturno Culto poëzie geworden denk ik. Meneer NC krijgt alle tijd, ruimte en volume om zijn zwarte voordrachten naar voor te brengen en ondertussen zijn er een aantal muzikanten die het escorteren. Slechts een enkele keer (Burn) lijkt er een evenwaardige relatie te bestaan en wordt het verhalende element geëvenaard door naargeestige midtempo black ‘n’ roll. Eén keer. Wauw. Ofwel moet je het zangstuk Dawning meetellen, dat sirenematig werd ingezongen door een deerne.

Neen, Bogefod zal Sarke geen nieuwe fans opleveren. Was je al liefhebber, dan blijf je dat. In het andere geval spendeer je je tijd en centen beter aan mij. Of aan de nieuwe Mork. Ik geef het maar mee. En dat zou Sarke ook doen.

Tracklisting:
Sarke

  1. Taken
  2. Blood of Men
  3. Barrow of Torolv
  4. Alternation
  5. The Wicked’s Transient Sleep
  6. Burn
  7. Dawning
  8. Evil Heir
  9. Sunken

Line-up:

  • Sarke – Bas
  • Nocturno Culto – Keel
  • Steinar Gundersen – Gitaar
  • Anders Hunstad – Keyboards

Links: