Miserable Failure – Unheimlich

Miserable Failure – Unheimlich
Kaotoxin Records, 2016

Het lezen van deze review duurt waarschijnlijk langer dan de speeltijd van deze ep. Het ding duurt welgeteld twee minuten en zeven seconden, verspreid over vijf nummers. Pak dus een stopwatch, lees de eerste zin nog eens en druk de stopwatch maar in.

De titel dekt de lading aardig. Het gevoel dat dit soort muziek (grindcore, voor wie niet met Miserable Failure bekend is) hoort natuurlijk niet gezellig maar ietwat eng te klinken. Ranzigheid to the max wordt hier geboden. Zowel de gitaren, als de ADHD-drummer gaan volledig over de top. De zang klinkt alsof iemand de binnenkant van zijn longen met thinner heeft ingesmeerd en deze al hoestend met een opgevoerde stofzuiger schoonmaakt.

Het is haast spijtig dat er slechts vijf nummers (drie eigenlijk want op beide Obombration’s staan geen instrument en dus is het feitelijk geen muziek) op dit ding staan. Zeker weten dat liefhebbers van een pot smerige grindcore dit ook wel als heel album naar binnen kunnen werken.

Deze ep heeft een kleine oplage op cassette, bedoeld voor fans en verzamelaars. Aanschaffen! Al was het alleen maar vanwege de hoes en het fraaie kruis dat daarop staat. Stopwatch uit.

Tracklisting:

Miserable Failure - Unheimlich

  1. Obombration (alpha)
  2. Asperger Syndrom
  3. Toska (pt1. Le Temps Ne Guerit Rien)
  4. Author Of His Own Misfortune
  5. Obombration (omega)

Line-up:

  • Loser #1 – Vocalen
  • Loser #2 – Gitaar
  • Loser #3 – Basgitaar
  • Loser #4 – Drums

Links: