Chok Tow Nation – Chok Tow Nation

Chok Tow Nation – Chok Tow Nation
Eigen beheer, 2016

Het is altijd leuk om verrast te worden en dat is net gebeurd met het beluisteren van Chok Tow Nation‘s titelloze debuut-EP.

Mijn platenkast ligt vol met hondsbrutale muziek, wat best wel leuk is, maar soms is er nood aan herbronning en moet ik wat loskomen van alle hectiek waarbij de atmosferische klanken van dit viertal een perfecte ondersteuning bieden.
Verwacht je met dit debuut van deze Belgen dus niet aan metalen razernij maar wel aan sfeervolle postrock in de traditie van grootheid Mogwaï en het fantastische If These Threes Could talk.
Net als laatstgenoemde band betreft het instrumentale muziek doch heeft Chok Tow Nation iets minder stevige uitspattingen.
Dit kan echter de pret niet drukken want wat betreft sfeer maken ze dit ruimschoots goed.

Het album, waarbij de respectievelijke nummers I, II, III, IV en V heten, trapt af met een fantasierijke intro waarbij zowel aards als alien aandoende indrukken te onderscheiden vallen, dit is best wel vernuftig en knap vormgegeven. Deze indrukken vermengen zich stelselmatig met akoestische passages en klimmen naar een stevig hoogtepunt zonder bombastisch te klinken.
Ieder nummer heeft z’n eigen authentieke opbouw en in tegenstelling tot vele andere postrockbands rekken ze hun nummers niet nodeloos uit.
Het geluid is perfect in balans en voelt heel onvervalst/natuurlijk aan, ook het vocale aspect wordt nooit gemist en de sobere maar dromerige lay-out maakt het plaatje letterlijk compleet. De speelduur is met een tweeëntwintig minuten aan de korte kant maar het betreft dan ook een EP. Naar het schijnt is een full CD in de maak.

Deze gasten leveren met hun debuut een hoopgevende schijf af met het oog op de toekomst binnen het postrock gebeuren. Geen spek voor de brutale bek maar wel voor ieder muzikaal ruimdenkende ziel.

Tracklisting:
Chok Tow Nation

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV
  5. V

Line-up:

  • Arne – drums
  • Thomas – bas
  • Jasper – gitaar
  • Alexander – gitaar

Links: