Goddamn – More Human Than Us

Goddamn – More Human Than Us
Necromance Records, 2016

Het Spaanse Goddamn is stilistisch lastig in een hoek te plaatsen. Het is teveel core om thrash te zijn, te donker voor thrash en net te swingend om core te zijn. Misschien dat de omschrijving die de band zelf geeft groove/metal/core het dan nog het best omschrijft.

Het geheel swingt inderdaad goed, zoveel wordt direct in het openingsnummer duidelijk. Je ziet de heren bijkans synchroon headbangend op een podium staan. Na een nummer of drie gaat het schreeuwerige gezang vervelen. Gelukkig is daar net op tijd Paradoxical Truth waarin ook cleane zang zit. Mede hierdoor doemt een vergelijking met Killswitch Engage op. Ook omdat Goddamn op tijd gas terug durft te nemen in Collateral. Het vormt het hoogtepunt van de cd en als de band zich hierin verder ontwikkelt, wordt het nog interessanter.

De productie is erg goed. Alle instrumenten zijn van elkaar te onderscheiden en toch wordt er een loodzwaar geluid neergezet. Dit zorgt ervoor dat het technisch aandoende gitaarspel goed uit de verf komt. Liefhebbers van technische death metal die ook meer core-achtige zang dulden zouden dit eens kunnen checken.

Altijd leuk om een band aan het werk te horen die grensoverschrijdend bezig is. En helemaal als het dan nog een goed product als More Human Than Us oplevert. Jaarlijstmateriaal zal het niet zijn. Wel een vrij goede middenmoter met navenant cijfer dus.

Tracklisting:

GodDamn - More Human Than Us

  1. Blackened
  2. The Flesh Of Gods
  3. Stained With Blood
  4. Paradoxical Truth
  5. Human
  6. Collateral
  7. State Of Mind
  8. When Myth Comes True
  9. Die Alone (bonus
  10. From the Ashes (bonus)

Line-up:

  • Juan Ángel Martos – Vocalen
  • Juan Antonio Navarro – Gitaar
  • Ismael García – Gitaar
  • Juan Antonio – Basgitaar
  • Fransisco Llévenes – Drums

Links: